Kako odabrati madrac?
Navigacija Pregled proizvoda

Šta znači to kada kažemo da je platno antialergisjko i antibakterijsko?

Korisne informacije

Antibakterijsko i antialergijsko platno je otporno na kolonizaciju bakterija, spriječava rizik od prodora, širenja i multiplikacije istih te samim tim razvoja neprijatnih mirisa sa glavnim ciljem smanjenja mogućnosi pojave alergija kod čovjeka.

Antialergijsko platno se koristi za zdravstvenu njegu zaštite pacijenata, kao i u proizvodima za sport ili industriji sistema za spavanje. Postoje mnogi načini da bi se tretiralo platno na ovaj način,  neki manje, neki više uspješni, a načini tretiranja platna upravo najviše zavise od same namjene za koje se platno treba koristiti.  

Jedan od najefikasnijih načina i modela tretiranja platna na ovaj nacin je SmartSilver® tretman koji koristimo za proizvodnji sistema za spavanje MojSan®. Srebro kao prirodni materijal ima izraženu antibakterijsku, antivirusnu te antigljivičnu karakteristiku te je kroz napredak u hemijskoj industriji počelo biti primjenjivano i za ove svrhe. SmartSilver®je tretman razvijen u USA od strane kompanije NanoHorizons kao vodećeg inovatora na polju primjene nanotehnologije za antimikrobiotičku zaštitu u polju zdravstva, tekstila i industije. Tretman  SmartSilver®  je ekološki prihvatljiv te podrzava Oko-Tex standarde i kao takav je globalno poznat.