Kako odabrati madrac?
Navigacija Pregled proizvoda

Zašto kupovinu madraca treba posmatrati kao ulaganje?

MojSan® savjetuje

U posljednje vrijeme, veliki broj kupaca kupuje proizvode ne iz razloga što im trebaju nego jednostavno jer ih žele. Na neki način postajemo žrtva ponude.

Kvalitetne proizvode za spavanje trebamo zaista posmatrati kao ulaganje u sebe, a samo ulaganje znači da dajemo novac za nešto i da očekujemo povratnu korist od toga. Korist od ulaganja u  dobar madrac bi mogla biti najveća korist koju možemo dobiti od kupovine bilo kojeg drugog proizvoda.

Zamislimo osobu koja spava na neodgovarajućem madracu , koji joj ne nudi ni minimum udobnosti i potpore, i pretpostavimo da koristi taj madrac i do 10 godina kao što to čini veliki broj ljudi. Ta osoba ne zna kako je spavati na udobnom odgovarajućem madracu, nije svjesna tih prednosti niti stanja potrošenosti vlastite podloge za spavanje.

Sada zamislite osobu koja je to cijelo vrijeme spavala na kvalitetnom madracu, onome koji joj u potpunosti odgovara i da je na taj način provela desetak godina kao i gore navedena osoba. Sigurno postoje dramatične razlike izmedju njih koje se mogu ogledati na fizičkoj pojavi, ponašanju, sreći, zdravlju i sveukupno kvaliteti života.

Postoje ljudi koji ne žele potrošiti vlastiti novac na madrac jer ne znaju ili nisu svjesni koliko je taj proizvod bitan. Odgovornost nas koji smo toga svjesni je da pokušamo to znanje i samosvjesnost prenijeti na druge. Jednu trećinu života prespavamo, odabirom odgovarajućeg madraca, mi investiramo u one druge dvije trećine i činimo ih kvalitetnijim. 

Zbog toga vjerovatno ne postoji proizvod koji više može pozitvno uticati na kvalitet života od madraca. Neki kažu da je dobar madrac bitniji i od dobrog doktora.